Колко са звездите на небето?
Знае ли ги някой и до днес?
Знае само може би детето,
щото е звездичка със финес.
То е малката звезда на мама
и на татко светлата звезда.
То е чудната звезда на двама,
светеща във земната бразда.
То е утрешна звезда голяма.
Ще гради то своя си живот.
И ще свети с светлината пряма
от вълшебния си небосвод.
И ще радва всички на земята
със световен някакъв талант.
То ще пръска светло в необята
и на гордостта ще е гарант.
© Никола Апостолов Все права защищены