Слязох от влака -
бях вече на гарата...
Навлязох отново
в неизбежния свят...
В света без основи,
без цели,
без радости...
В света на дете –
без път и само...
...
И смяташ,
надяваш се...
... че ще му вдъхнеш...
... вяра...
... че ще му вдъхнеш...
... надежда...
Че този път ще успееш!...
Че този път детето...
... детето ще намери кураж –
да порасне!...
...
Но минава ден,
минават два...
Минават и надеждите
за промяна...
...
Стоя отново на гарата –
чакам влака -
поне мен да спаси...
Смазана след провала,
отчаяна от неизбежието...
... от неизбежието
на това дете...
... от лутането
между безразличие
и отчаяние...
Обезверена...
Осуетена...
Аз чакам влака...
Чакам своето спасение...
...
................................................
Защо е толкова задушаващ,
защо е толкова неизбежен...
... този сив свят?...
... тази картонена кутийка?...
.................................................
.................................................
...
Влакът ми идва,
с посока – към бъдеще...
Аз се качвам
и тръгвам напред...
И оставям отново зад себе си,
чакащо...
... детето... с малкия му,
неизбежен свят...
.....................................................
..........................................
...........................
..............
...
© Лилия Все права защищены
с посока – към бъдеще...
"Аз се качвам
и тръгвам напред...
И оставям отново зад себе си,
чакащо...
... детето... с малкия му,
неизбежен свят..."
Има един път и той е напред!Поздрав!