Детето в мене плаче рано сутрин...
Детето в мене плаче рано сутрин,
когато във съня му се промъкват
зли вещици и плашат го до смърт!
Детето в мен по детски още стъпва…
Дете е… Още тайно се увлича
по приказки за принцове и феи.
И в локвите от кал нарочно тича!
В очите му слънца милиони греят…
Детето в мене иска да порасне,
да стане като татко, като мама.
Но има много рани незараснали
по детското ожулено коляно…
Дете е... плаши се от тъмнината,
от сенките на тъмните пердета,
рисуващи злодеи по стената!
И лампата до късно нощем свети…
Детето в мене плаче късно вечер,
когато във съня му пак се върне
големият човек, пораснал вече!
Детето в мен не иска да си тръгне…
© Ив Все права защищены