Две дечица аз видях,
на чешма на кръстопът.
Скачаха с крачета боси
в локвата от кал и прах.
С глъч огласяха полето,
природата, небето.
И с ръчички пръскаха
вода... Цели изпомокрени
от петите до главата.
И щом кола по пътя мине!
Махаха и за късмет.
С бузки кални, но с усмивка
раздаваха целувки детски
на всеки минал покрай тях.
© Ангел Все права защищены