Погледни във детските очи,
все още мили и наивни.
Не знаят те да бъдат сами,
все още толкоз безгрижни.
Погледни във детските очи,
виж как истински обичат.
Във тях още пламъка гори
и волни като птици тичат.
Погледни във детските очи
и се запитай ти за нещо…
Може ли и тях да ги боли,
в сърцата им да е горещо?
А сега своите погледни,
гледащи те през огледало.
Дали нещо са запазили,
нещо у теб да е останало?
© Стефка Георгиева Все права защищены