Диагноза
Боли! От ляво, адски ме боли
и болката ме дърпа в тишината.
Което трябва да се измълчи
присяда в гърлото. Души душата.
Виж, тя се дави, като неумел плувец,
на плиткото. Под нея свети,
равно и безстрастно, дъното.
То не усеща в себе си живец
и вярва в своето потънало отвъдно.
Разсмиват ме уплашените ти очи.
Страхът е вечното безсмъртно.
Не казвай нищо. Просто замълчи!
Водата знае, че сърцето ти е мъртво.
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены