- Не искам тежина.
- ... Ще бъда лека за поемане.
Перце. И само ти ще ме усещаш.
Трептя, вибрирам в напрежение.
Сега съм синя (малокръвна вена съм...).
Ще бъда цветна, златно-сребърна.
Ще бъда рицар! Ти пък - 'Дулсинея'.
Прегръдка. Песен. Приключения!
Готово! Е? Да тръгваме!... 'Принцесо',
скърбиш ли нещо? За последно е!
Държат те още старите окови,
обаче, драга, ние ще ги счупим и...
ще бъдем птици двамата. Високо.
Ще бъда лека за поемане.
Ще слеем устни. И ще те усещам!
Ще бъдем светлото на себе си.
Виж! - аз съм п у х ч е с д р ъ ж ч и ц а!
- Но временно...
© Уморена Все права защищены