-Не се роди и не живя,
ръчичките ти малки не докоснах.
Ти стана ангел- отлетя,
а колко силно аз се молех.
-Не се родих и не живях,
и майчина милувка не усетих.
Примамливата светлина видях
и в Рая бързо се преселих.
-Не се роди и не живя,
в очите ти не можех да погледна.
За малко ти във мен живя.
След теб се чувствах непотребна.
-Не се родих и не живях,
в прегръдките ти, мамо, не заспивах.
Аз малък бях и не разбрах
защо от тебе си отивах
-Не се роди и не живя,
и споменът за тебе още пари.
-Не страдай, мамо, ти разбра,
че твоят ангел ще те пази.