Границите падат,
рамките са в умовете.
Шареният свят мост към космоса изплете.
Радио вълни, лазерни лъчи, кабели и жици,
лайкове стотици.
В ерата на фейсбука
личността човешка се изфука.
Кой е пил, кой е спал, кой с кого къде е блял?
Кой е бил, кой не бил, кой е сготвил и е мил?
Тук споделят се животи, мисли, хора и места -
само че животът, братче, има друга светлина.
Има вятър, има ехо, има сбъднати мечти,
има мисли във душата, дето спомена гради.
Има пепел, има огън, има действие и миг,
онзи трепет на сърцето няма показ, нито клик.
Онзи поглед на детето, вперен в майчината доброта,
онзи блян в човека, тръгнал да догони младостта.
Времето танцува бясно, всяко утре е сега,
всеки опит да пораснем е победа над плътта.
Всяка дума пред човека, всеки поглед,
всеки жест - е реалност, никак лека,
но е истинска и днес.
Истинска е свободата -
конят носи своето тегло,
фалш и его - суетата -
блясък в ледено стъкло.
Истинска е тишината,
пълна с мисли, цветове -
ням прожектор на душата,
шепот в бурното море.
Истинска е, знай, борбата,
болката рисува със замах -
срутва целия ни театър
и убива всеки страх.
Пълни чашата със вино,
празни всеки тъмен кът
и изправя ни пред Него
в онзи миг на Страшен съд.
© Людмила Стоянова Все права защищены
"Кой е пил, кой е спал, кой с кого къде е блял?
Кой е бил, кой не бил, кой е сготвил и е мил?
Тук споделят се животи, мисли, хора и места -
само че животът, братче, има друга светлина."