ДИЛЕМА
Не ти ли се е случвало понякога
да бъдеш Рафе Клинче
и в живота ти да влезе Катя,
и да заобичаш
всичко покрай теб –
ветрове и птици,
и приятели,
и отчаяна земя,
и черно, облачно небе?
И да тръгнеш наобратно?
Не.
Не към своята душа.
Към тяхната.
А на мен сега ми е така.
Отивам някъде
без мисъл за прошка или мъст.
И не зная дали е жена.
Или кръст.
© Ангел Веселинов Все права защищены