Хамлет векове наред флиртува
с привидно важен, мним въпрос,
животът собствен колко струва
и дири отговор най-прост
например, на един кокос,
какво значение придавам
и на въпроса със въпрос
към отговора приближавам
за мен нещата тук са ясни,
че под телето търсим вол
през разсъждения негласни
приставам на спокоен мол
и ето изводът:
бащата лош на принца датски
товари го с дилема празна,
поставя му различни маски,
а мисълта изпада в спазми.
та сам Декарт е казал точно-
на логиката проста ложе-
че щом задаваш си въпроса,
да бъдеш, без да бъдеш може
© Дон Спиридон Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе: