ДИСЕКЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО
Царят е гол;
царицата – плешива,
а народът – вол
на доктрина уродлива…
Господарят е бос;
тълпата – простовата,
а пъдарят прост
стреля по раята…
Правдата е сляпа;
клирът – глухоням,
масите нагъват ряпа
и кучешки салам…
Медиите бълват
чалга и помия,
а сериалите запълват
с кръв и страхотия…
Сенатът е зает -
шоу – забавление;
за човека клет
няма избавление…
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены