Първично е. До болка. И сълза.
До ада, в който с теб се свличам.
До усета, че мога да летя
чрез теб… И на живот приличат
ръцете ти по топлата ми плът.
Позна ме. С ярост. Всемогъщо.
Разпъна себе си и мен. На кръст.
До болка…
После те поглъщам.
Жени Иванова,
по картината на Мариела Арсова "Дишай".
октомври, 2023
© Jasmin Все права защищены