21 мар. 2015 г., 19:14

Дишай! 

  Поэзия » Другая
311 0 3

Дишай! Дишай, мечта!
С молекулите свежест
събери попиляна душа;
събери се копнежно
и стоманено твърдо в едно
острие в хоризонта!
Като в плът с остър нож издълбай
кървавата си болка!
С мокри зъби и нокти вади
вражески проектили!
Ошашавена губиш цел
и оставаш без сили
да се бориш. Стани!
Не забравяй да дишаш!
А потънеш ли в сън - значи смърт!
С теб - и аз.
Хайде, дишай!

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??