Събуждам слънцето (преди петлите)
и после го търкулвам по небето.
Разрошвам на рояци облаците
и птици, много птици в тях рисувам.
Целувам хоризонта (преди вълните)
и яхвам хребета на най-свирепата.
Догонвам влюбените чайки
и дълго, много дълго се любувам.
Потапям се дълбоко (преди делфините),
докрай, докато въздухът ми секне.
Преплувам после хоризонта
и първа слънцето целувам.
Весела ЙОСИФОВА
© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены