В една пясъчна
суха пустиня
растеше сама,
саморастла дива
смокиня!
Под слънцето
търсеше кладенец
с жива вода,
за старите корени
и нови стебла!
И стъпки на хора
търсеше -
и път, и посока
към високото,
от пясъка
вдигна глава!
Бурите брулеха
много лета
и чистеха пясъка -
от очите,
от дивото,
и смокинята
разцъфтя!
Плодното време
дъжд приласка -
по нея, по корени,
по стебла...
по листа,
пустинята дива
превърна
в една щедра земя!
"Спаси себе си и около теб ще се спасят хиляди"
Серафим Саровски
"последните ще бъдат първи" - библейско
© Елеонора Крушева Все права защищены
Така е, можем да спасим само себе си, а другите да ги приемем!