2 июн. 2009 г., 21:09

Джази 

  Поэзия
548 0 3

Лайза казва е хубаво име

маргаритка след дъжд

листенцата изсъхват някак си

от само себе си

в оплетени мълчания

и пачка банкноти в задния джоб

обезсмисля някак си

бръщолевенето на облаците

седнали във въртележката

светофара

тромпета

контрола над замръзналите очи

размазва се холограмночервено

във вътрешната си страна

научава си името на японски

две нови фрази кафе

всички тайни на слънцето

пропуска страниците

отбелязани в черно

малките букви

Лайза казва е много хубаво име

маргаритка след дъжд

с изсъхнали листенца

само спри този джаз

опитвам се да си спомня

накъде точно тече времето

© Зорница Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Харесвам такава поезия. Впечатли ме. Аз пък ще си пусна джаз и ще запаля пурата. Благодаря за настроението.
  • понакога съм Франи с хартиена кърпичка


    цунки и за двете ви
  • встрани
    наобратно към събота точно
    привечер

    време за джаз и случайности
    разни
Предложения
: ??:??