Джиесемът на моя скъп любим –
висш пилотаж от Коза Ностра филм,
свръхзвуков, глухонямен, уникат -
подарък скъп от шефа на Мосад.
Със таен код клавиатурата отключва
и с още по-секретен я заключва,
не спи във мен семейният патриотизъм,
от зор развих злокачествен страбизъм.
Изкарах тайно курса за шпиони,
с едничка цел – да му разбия мобифона,
трудът ми увенча се със успех -
получих достъп до секретния му цех.
Но тук ударих право във стена -
препълнен беше с мъжки имена,
дори получих чувство за вина.
Все пак, реших да проверя:
на Иванов - ми вдига някаква жена,
а Петко - с нежен глас направо ме отвя.
Подготвен с отговор на моите въпроси:
секретна информация изтичала от офиса
и всички под прикритие работили,
но само той е бил наясно
как да решат проблема безопасно.
Спасителна идея, стара, ме прониза -
от утре, пак, със розови чорапки, бяла риза
на мисията тайна ще го пратя,
че оток чак получих във главата.
© Ивон Все права защищены