За всекиго си бял площад
Сред руините на античния град
Вехтото и новото време
Мерят с изпотени мишци
Узрелите камъни на възрастта ми
Продавачи на сенки
На души и на сънища
Стоката си на тебе излагат
В златната есен
Всички паднали звезди
Тук подслон намират
За мене си каменно сърце
По тебе измервам пулса на живота
Върху камъка с мед и мляко
Но могло ли е да бъде другояче
© Янко Все права защищены