Днес и сега
Малцина са умеещите да живеят днес...
А повечето хора готвят се за туй по-късно...
Към настоящето не проявяват капка интерес...
А само в миналите спомени се вкопчват непрекъснато...
Но миналото е единствено непоправимо!
И няма нивга да се върне...
Каквото е било – то вече си е отишло...
Защо ли се страхуваме ний бъдещето да прегърнем?
Защото неизвестно никому е неговото тайнствено русло...
Да се научим да живеем точно днес и както трябва!
Защото бъдещето се гради от днес!
Но миналото също нека не забравяме!
Да не изгубваме към него своя интерес!
Да се научим трябва днеска да живеем!
А не да се оплакваме от настоящия си ден...
Животът ни да не премине във разбор на миналото –
в него да не се пилеем!
А бъдещето да не всява страх за утрешния ден...
И нека пием подарените ни дни като прекрасно вино!
На глътки! На почивки! Не като вода!
За да не изгубят те от превъзходната си сила...
И да живеем днес – като за последно!
Защото всяко утре приближава бавно към смъртта...
Елена Найденова - Sun
Авторски клип по този стих:
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-179825
© Елена Найденова Все права защищены
Защото бъдещето се гради от днес!"
Просто и ясно - като живота!