Дали днес не е вчера
Или вчера е днес
Опитах път да намеря
Но загубих интерес
Вървях по пътя напукан
главата пееше песен
"Върви и да не ти пука
животът е весел и лесен"
Лампите светеха в хлорово жълто
а аз бях набучен със нож
Вървях и си мислех "Умирам напълно
и сливам се с пустата нощ"
Пада мъглата в сиво обагрена
Дишайки гледам напред
Но пътя го няма - душата покварена
искаше огън и лед
Дадох ù всичко, но мен си изгубих
Изгубих достойнство и чест
Питам се пак дали днес е вчера
и вчера ще бъде ли днес
© Павел Петров Все права защищены