Денят се влива във нощта
и слънцето потъва в кръв.
Луната пали си свещта
и висва на небесна връв.
И сякаш слънцето гори
и ври във нощния си чай.
Яйце земята си вари
по стар космичен обичай.
По светлото под таз луна
възкръсва слънчо в своя път.
И пак от източна страна
огрява земната ни гръд.
И този дневен кръговрат
повтаря се и в ден след ден.
Така денят изгрява млад,
а зрее в залеза червен.
© Никола Апостолов Все права защищены
Благодаря, Маргарита!
Желая ви хубава вечер!