Докога
ще хленчим
и мълчим,
със погледи,
забити
дълбоко
във земята?
Ще лазим
кротко
ще пълзим,
когато
бедстват
наште братя?
СВОБОДАТА
НЕ Е
ДАР,
И НИКОЙ
СЪС СВОБОДА
НЕ Е
ДАРУВАН.
ЗА СВОБОДА
СЕ ВОДЯТ
БИТКИ
С ЖАР...
ЗА СВОБОДАТА СЕ
ВОЮВА!
© Александър Иванов Все права защищены