19 мая 2009 г., 11:20

До утрото 

  Поэзия » Другая
661 0 13
До изгрева ще се отвърнеш три пъти от мен
и първите петли ще ме изплачат,
защото трийсет сребърни луни
е струвала цената на палача.

До сутринта аз вече ще съм дан,
платена за нещастието тленно,
а кръстът мой ще бъде и амвон,
на който ще ме видиш за последно.

До изгрева ще бъдеш шепа страх,
която във косите ми се крие,
а помня - като куче те прибрах
понякога на гроба ми да виеш.

До утрото измамена роса,
по съвестта ти болна ще се стича,
и ти, изгубил мисъл за това,
обезумял от мен ще се отричаш.

© Лулу Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??