ДОБРЕ ДОШЛА, ЛЮБОВ!
Тя идва плахо,
при всеки от нас;
тя търси стряха
във всеки дом.
Ефирна и страстна,
изпепеляваща и нежна,
изумително красива,
пленителна, щастлива;
тя покорява сърцата ни,
тя изпълва душата ни;
очаквана и нежелана,
дори и далечна,
безнадеждна,
отхвърляна и мечтана,
тя - любовта -
е навсякъде;
тя е болка и радост,
тя е сълза и усмивка...
Тя дойде плахо
и при мен,
тя потърси стряха
и в моя дом.
Отворих сърцето си,
плених я в душата си -
"Добре дошла, любов!"
© Лиляна Стойчева Все права защищены
и метафорите
и ... всичко...
изтъркано до болка ...
на мен не ми е нужно да го чета ... ти имаш ли нужда да го пишеш ?