27 июн. 2017 г., 19:33

Добре дошли на Живота в ресторанта 

  Поэзия
610 0 1

Заповядайте, 

добре дошли на Живота в ресторанта,

но помнете, 

тука никой не обядва на аванта,

ето ви менюто, изберете,

и ще си платите,

без да разберете.

Предлагаме аперитив от люта жлъч,

направо ще ви хвърли в тъч,

една вода студена, цяла чаша,

ще ви забъркаме житейска каша,

порция любов, претоплена от вчера,

и съмнения, забъркани със слаба вера,

болка, къкреща на бавен пламък,

живот, тежък като камък.

За десерт - 

на заведението специалитет,

смърт, забъркана в омлет,

поръсен с доза черен хумор

и разсейки раков тумор.

И накрая сервитьорът с вас ще се сбогува,

като ви напомни колко евтино обяда струва.

Струва само един живот човешки,

в който всеки плаща за евтините грешки.

Това е, заповядайте отново,

на смъртта менюто е готово!
Не се притеснявайте, споко,
изживяването е жестоко...

© Петър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??