Добре дошъл
Добре дошъл в новата къща.
Нямаш нужда от куфар и книга.
Няма смисъл и да се обръщаш –
в теб е всичко, което ти стига.
Тук си силен и здрав, и свободен;
тук си себе си и у дома си.
Не животец, венозно прободен,
а живот, който носиш в ума си.
Усмихни се и смело пусни се.
Имаш цялото време пред тебе.
Във безкрай от мечти загърни се,
в зряла мъдрост и святост на бебе.
Не ни слушай как тихичко плачем –
ще похлипаме и ще ни мине.
Вече знаем, че мъничко значим –
ти си вечност, а ние – години.
В този дом ще се срещнем след време.
Ние – облаци сиви и бесни,
ще се молим, със дъжд, да ни вземе
с теб при себе си - слънцето ясно.
В памет на вуйчо Делчо
© Владислава Генова Все права защищены