Добре дошъл си страннико, в дома ми.
Ще те нахраня и ще те напия.
А най ме бива на игра на думи,
(особено след няколко ракии.)
Какво те води в старата ми къща?
Стените са напукани от болки.
Тук моите деца не се завръщат,
а аз говоря сам. И често с Бога.
Какво да ти приготвя? Имам всичко.
Градината ми Господ я полива.
Понякога се сещам как обичам
и казвам ти – душата ми се свива.
А зимата как щях да се спомина!
Онази със косата ме целуна.
Инфарктно през живота си преминах
а после оживях. Като по чудо.
Такива разни работи – човешки,
седни, хапни си, ако имаш време.
Аз целият съм изтъкан от грешки.
Добре дошъл си, страннико при мене.
.
© Деница Гарелова Все права защищены
седни, хапни си, ако имаш време.
Аз целият съм изтъкан от грешки.
Добре дошъл си, страннико при мене."
Просто прекрасно!