Колко е красива сутринта
и най-вече изгрева,
когато между облаците в небето
се промъкне бавно слънцето.
А колко прекрасен ще бъде денят
и най-вече когато реките зашумят.
И когато във Балкана заехтят
нежно звуците на птици и гайди.
А когато дойде вечерта и се стъмни,
да си край огън между приятели добри.
Колко приятна ще е тогава нощта
с усмивка да завършиш деня.
© Пепи Петрова Все права защищены