Доброта
На благоденствие не се приучвай!
Защото то е преходно в света...
Ако си имал - научи се да изгубваш!
Ако си бил щастлив - се научи да страдаш след това!
И както слънцето не чака да го молят
да отдели от свойта светлина и топлина...
Тъй ти не чакай някой да те моли
да правиш цялото, зависещо от теб, добро в света!
Че добротата е език, на който немите говорят!
А също глухите дочуват неговия глас!
И както да възвърнеш времето изгубено назад не можеш...
Тъй няма да успееш да поправиш сторена злина!
Недей да сееш зло, защото ще пожънеш разкаяние!
И не живей в заблудата, че съществува малко и голямо зло!
Прави добро на всички - със желание!
Че има на света едно-единствено, но истинско съкровище -
наречено сърце добро!
И нека паднеме на колене пред добротата!
И да повярваме в доброто, в неговия свят!
За да открием още тука рая на земята!
Че злият още тук предвкусва своя ад!
Елена Найденова - Sun
Авторски клип по този стих:
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-177645
© Елена Найденова Все права защищены
Истински стих!Поздравления!