Кой е признакът на болната душа
безразличие кухо и опразнено от смисъл
А най- лошият учител на света
удоволствие, консуматорство безсмислено
Най- необичайното умение
умението безрезервно да отдаваме
А най- доброто, важното владеене
вещината да мълчим и да прощаваме
Коя е най- опасната борба?
Най- е лоша тази, фанатичната
Най- омразен навик е свадливостта
Тя пречи ни човека да обичаме
Неприятностите се преборват с радост
Страданието бори се с търпение
Здравата душа обича вярата
Лоши действия докарват раздразнение
За да бъдеш здрав и крепък духом,
не дири във лошото разплата
Най- верен признак на добри постъпки
си остава чувството за мир в душата
© Росица Георгиева Все права защищены