В този град е кучи студ.
А даже и прозорци няма.
Всички дружно симулират труд.
От сутрин рано са на смяна.
Тук няма църква нито храм.
В този град не се издържа.
Хем са глутница, а всеки сам.
Повода... отдавна не удържа.
Един ден птичка долетя.
И всички викнаха: "В кафеза!
Тя няма право на крила."
Едно дете й ги отреза.
А тя почувства срам, вина.
Разбра - от всички е различна?
И в глутницата - без крила,
повтаря, колко ги обича!
Но черен гарван долетя.
Птичката при него викна.
Как тъй птица без крила?!
На нея страшно се развика.
Тя погледна към града.
Съзря бездушната и черна яма.
И с гарвана в нощта... ... ...
Как да кажа.. Догвил вече няма.
"Догвил" - драматичен игрален филм от 2003 г на режисьора Ларс фон Триер.
© Виолета Все права защищены
Аче, ама това е супер. Благодаря и на теб!