Докоснах те
Докоснах те с безплътни устни
и нарисувах върху теб цветя,
нощта остави ни безмълвни
и сякаш всичко беше на шега.
Навярно аз халюцинирам,
ще ме напусне този сън красив.
Защо така е, не разбирам,
а ти оставаш тъжен, мълчалив.
Сърцето ми във мрака спира,
а иска много да те задържи
и верни думи не намира,
не може чувствата да съхрани.
Нощта чертае път безкраен
и виждам те на края на света,
и образът ти е нетраен,
очаквам дълъг ден без любовта.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Все права защищены