„Ах ты Доля, моя Доля”
Ориснице,
защо ли съдбата ми
на
друмник
ти си отредила,
та в човешката
пустиня
за вяра,
топлина
и обич да прося?!
А онази
старица
костелива –
във мене
жажда е
родила –
за борба
и бури,
за синева
и полет,
и сам
кръста да
нося
към своята
Голгота –
на яростта…,
или ме
е с Вечност
дарила?!
Стоян Койчев – Шани
гр. Стамболийски
© Стоян Койчев Все права защищены