Дом
Домът е там, където е сърцето!
Където знаеш-някой ще те чака!
Там най-прозрачно синьо е небето
и най-студена, бистра е водата!
Домът е там, където се завръщаш
след дълъг път, без сили, уморен!
И всеки път когато там се връщаш
с надежда чакаш утрешния ден!
Домът е там, където се усмихват
щом отвориш пътната врата!
Където някой ще прошепне тихо:
„добре дошъл отново у дома“!
Домът е там, където ще те чакат
човек любим, родители, деца!
Домът е там, където даже мракът
превръща се във дневна светлина!
Домът един е! Твоят дом единствен!
И в него има обич, топлина!
Той е истински, не е измислен
щом живее в него любовта!
24.03.2021 г.
© Георги Иванов Все права защищены