В очите нароиха се светулки,
а славейчето в шепа сви гнездо,
на рамо кацна пъстра пеперуда,
в главата скри се бръмбарче едно.
В коси-лиани билки разцъфтяха,
в ухото свирна радостен щурец,
в едно сърце вълкът намери стряха
и кацна на коляно млад скорец.
От две ръце протегнаха се клони,
калинка по петата пропълзя,
а плахо зайче мислите подгони,
че търсеше на тигър смелостта...
Намира свое място и тревичка,
и дъб вековен, малък цвят и скот
у нас, че изградени сме от всичко
и дом за всяка форма на живот.
© Вики Все права защищены