ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА
Със много хора аз живея
във слънчев дом за стари хора.
Навън за кой и да милея,
тук си почивам от умора,
сбрала в живота си нелесен,
с годините веч натежала
и в тая моя златна есен
да чакам края ми остава.
Сбрани с толкоз съдби различни,
в дома станали с една съдба,
аз знам - очакваме ний всички
внимание, грижи, топлина.
И, вярвам, всеки ги намира
и че тука чувства се добре,
затуй и в мен сега напира
да кажа с тез прости думи две:
На шеф, на лекар, на сестрички
(не мога всички да изброя),
за грижите за нас - на всички
сърдечно да им благодаря.
© Анка Келешева Все права защищены