Домино
Ракета-светулка с неонов корем
проряза небето среднощно.
Заби се в земята - гигантски паун
с разперена, дълга опашка.
Сред облак от пара и черен дим,
земята с морето се смеси,
незрима вълна от безшумна смърт
по целия свят се разпръсна.
И хаос, и ужас... Вселенският ред
е домино - цъкаща мина,
взривена от някой бездарен поет,
настъпил случайно неточна рима.
© Мария Димитрова Все права защищены