Дон Кихот
Къде избяга, скитнико, все вярващ,
нима отвя те вятърът далеч от тук?
Нима отиде си със теб надеждата,
без да я дариш с любов на някой друг?!
Къде изчезна, принце, с идеалите,
нима светът отнел ти е и тях?
Тежаха ти мечтите, спомените и желанията,
защото никой така и не повярва в тях!
Къде загина, рицарю, с достойнството,
нима убиха в теб дори и гордостта?
Неверници безброй, имащи нахалството
да се присмиват нагло на идеалите на лудостта!
Изчезна, рицарю, с вярата в доброто,
а бе единствен ти, щастлив от твойта лудост!
Дано роди се някога втори на земята,
някой, с твоите идеали и със твойта смелост!
© Някоя Все права защищены