И бал девети в океана няма,
щом от думи салът е за двама,
с перото да гребем, човече,
ала краят де се вижда вече?
Жалък дон Кихот без Дулсинея,
на сал, макар и да не пея,
без Санчо Панса и рапира...
оставих словото на мира.
Веднъж нарамил острието,
нахлузил бронята на битието,
превърна се животът в драма,
макар че салът бе за двама.
© Янко Все права защищены