Дори да лъжа
Дори да лъжа, пак обичам,
на мене писна ми от суета,
напразно думи не изричам
и вярвам в чувствата и любовта.
А тя е толкова красива,
откривам я във твоите очи
и иска ми се мълчалива
да разгадая техните лъчи,
Вселената да преобърна
и дар най-ценен да ти донеса,
желанията ти да сбъдна,
далече да захвърля гордостта.
Дори да лъжа – аз го мога,
ще ти ракажа хиляди неща
и без да съм Шехерезада,
във свят вълшебен ще те пренеса.
И нужен ми е поглед само,
сърцето ти от обич да гори,
ръката ти на мойто рамо
и най-красивите мечти.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Все права защищены