Човекът от животното се отличава
с туй, че е същество разумно
и с туй, че достойнство притежава,
а то се придобива много трудно.
Спасение не се постига
ако нямаме цел и посока,
на модела кажете:"Стига!",
да мълчим ни е порока!
И затуй няма никакво извинение
ако пътя на борбата не извървим
и с жалкия инстинкт за съхранение
просто постарому си продължим!
© Георги Все права защищены