„Започва път от моя праг –
животът някога все свършва.“,
би казал Билбо пак и пак,
тъй както хобит значи къща.
Без него друг ще е света –
различен леко и осъден,
но ти недей, недей рида,
защото той ще бъде тъжен.
Кой знае, може би човек
не може с елфите да види,
че за джудже, а и за теб
приятел значи много, мили.
Започва път от моят праг –
животът някога все свършва,
но не за тоз, що знае как
да тръгне, ако ще се връща.
На Сър Иън Холм
© Веселин Веселинов Все права защищены
Дотам и обратно. Може би, всички се връщаме, под някаква форма.