Другар
Мойто пале Чочко,
верен е другар.
С характер прави всичко,
няма господар.
В игрите страшен сме тандем,
без дори за миг да спрем,
вдигаме страхотна олелия,
деня превръщаме в магия.
С преждата на баба си играем,
в пъстрите конци цели се мотаем
и ще е безспорно права,
тя да вдига врява.
Топка шарена изваждам
и на Чочко я показвам,
той с палави очички я следи
и вмигом скача да я улови.
И така в забава щура,
всеки ден минава.
С другаря верен,
в клетка скуката мирува.
© Александра Борисова Все права защищены