ДРУГАТА
Тя е толкова хубава, Господи, толкова трепетна!
Павлина Гатева
Надарил си я, Господи, с хубост –
всичко в нея сияе.
Колко мъжки сърца е погубила,
само тя си го знае.
Как с очи и коси, и осанка
хвърля огън в сърцата!
Аз се спъвам пак в нейната сянка
и проклинам съдбата,
че света ми докрай преобърна,
срути в миг моя замък.
Помогни ми назад да се върна,
превърни ме на камък –
да не гледам как стъпва до него –
като млада кошута;
и деня, и съня му обсебва.
И боли – до полуда.
© Елица Ангелова Все права защищены
Ако всичко е реално преживяно, би трябвало да съм имала поне три живота досега.
Просто любовта – от първите трепети до раздялата, е многоцветно чувство, с много нюанси и степени на силата.
И който е обичал, макар и веднъж, е като струна – долавя и чуждите вълнения, съпреживява ги.
Поне за мен е така.
Благодаря ви за вникването в текста.