ДУХ И МАТЕРИЯ
Надвисва орлова сянка над гората
и по инстинкт всичките твари замират,
сякаш са под влияние на хипнозата
на някой магьосник, но без да заспиват.
С размаха си двуметров на крилете
и поглед пронизващ до кости и човек,
орелът люти битки води с ветровете,
за да оцелее и през идния век.
Преследваме с хищни очи мечтите
и свят градим да угода на нашето тяло.
Човека могат да го красят успехите,
ако дух и материя са едно цяло.
На природата древните послания
ще ни послужат, смело да водим битки
с изкушенията на преходни желания,
но въоръжени с вяра, вместо с нокти.
© Весела Найденова Все права защищены