Ти светиш днес. И грее слънце.
Да бе в кафез. От жад да съхнеш.
Да бе гнездо. В око на птица.
Да бе, какво... съдба на скитник.
Ти палиш с дъх. Да лумна в огън.
И литнах с хъс... към свят от обич.
Звезда съм, знак... от радост чиста.
И ти си цвят. На дух от бисер.
© Васил Борисов Все права защищены