Не можеш ме заключи
във норми и мащаби.
В членове и параграфи,
не можеш ме заключи!
Във клетки и кафези –
ни златни, ни железни.
Аз съм дух вълшебен,
минал под дъгата.
Фонтан пъстроцветен.
Ураган през пролет.
Ще зазидам мрака,
ще озаря небето.
Земята, ще ухае,
ще цъфтят цветята.
© Румяна Маринова Все права защищены