* Духът на времето*
Във света на власт, пари и слава,
стремим се да достигнем
слънчевата светлина,
да градим любов, без страх за вечност,
без да ни ограбват човешките права.
Лъжата - инструментът на парите,
насажда ни се всеки Божи ден,
чрез вестници, списания и новините,
владеят ни и водят, да сме във техен плен.
Интелигентност никак не е в полза
на ниско падналите беднички души...
Не са им нужни умни и свободни хора,
само стадо със отворени за тях уши.
От хроничен сън ни будиха -
изучените, мислещи и родолюбиви,
де чути, де нечути, после пак потулиха ги -
мачкаха ни, казваха ни думи ментеливи.
Манипулацията - форма е психична
на човешката ни слабост - на страха.
Мълчим и слушаме система иронична,
и пак потъваме в заблуда на съня.
А във света на власт пари и слава,
играят с нас и нашите права,
да продължи на лицемерната лъжа парада,
безскрупулно размазват ни лицата със крака...
02.04.2008
Сливен
Посветено на филма „Духът на времето"- заслужава си да го гледате!
© Мир Все права защищены