12/ДУМИ ЗА КРАДЕЦА
/30.10.2016г./
Та той неистина е спец
ти няма как да го познаеш,
за тебе е дори светец,
със който заедно роптаеш.
Дори е твой добър съсед,
за който”зли неща” не знаеш,
със който всичко е наред,
за дружба с него си мечтаеш.
А той е някакъв злодей,
скрит в храстите на добротата,
представя се за чародей,
за най-добрия в махалата.
Той може да те заблуди,
защото търси в теб глупака
и като котка те следи-
удобен случай само чака.
И как кажи ще разбереш,
че тай е една хитра сврака,
но щом му повода дадеш
и теб набързо ще прецака!
© Христо Славов Все права защищены